Excel 3


METODE DE DEPLASARE

DEPLASAREA ÎN CADRUL FOII DE CALCUL

Foile de calcul sunt componente de bază ale unui registru de calcul. Într-o foaie de calcul există peste 16 milioane de celule. Coloanele sunt etichetate de la A la IV şi rândurile sunt în număr de 65536.Utilizând mouse-ul şi tastatura te poţi deplasa rapid pe distanţe mari, de la celula la la AB20145.

Deplasarea de la o celulă la alta, în cadrul aceleiaşi foi de calcul, se face prin intermediul următoarelor taste sau combinaţii de taste:

Taste Direcţia deplasării
O celulă în direcţia săgeţii.

Ctrl +        sau Ctrl +

La începutul sau sfârşitul zonei de date (zona din foaia de calcul care conţine date) sau la prima sau ultima celulă din coloană, în cazul în care coloana este goală.

Ctrl +         sau Ctrl +

În celula din extrema stângă sau dreaptă a zonei de date, ori la prima sau ultima celulă din rând, dacă rândul este gol.
PgUp Un ecran în sus.
PgDn Un ecran în jos.
Home Celula din extrema stângă a unui rând.
Ctrl + Home Colţul din stânga sus al foii de calcul.
Ctrl + End Colţul din dreapta jos al foii de calcul.

End + ,       End +

End +     ,   End +

Dacă celula activă este goală, în direcţia săgeţii, în prima celulă care conţine date. Dacă celula activă conţine o intrare, în direcţia săgeţii, în ultima celulă care conţine o intrare.

Notă:   Prin intermediul mouse-ului poţi folosi barele de derulare pentru deplasarea în zona de pe ecran ce conţine celula în care  vrei să se lucrezi, apoi execuţi click pe celulă pentru a o activa.

DEPLASAREA DE LA O FOAIE DE CALCUL LA ALTA

Deoarece fiecare registru de calcul este format din mai multe foi de calcul este nevoie de o metodă de deplasare rapidă de la o foaie de calcul la alta.

Poţi folosi una din metodele următoare:

n     Pentru a trece la foaia de calcul următoare apasă CTRL+PgDn şi pentru a trece la foaia anterioară apasă CTRL+PgUp;

n     Execută clic pe eticheta foii de calcul care se vrea deschisă. Dacă eticheta nu este vizibilă, foloseşte butoanele de derulare a etichetelor, pentru a o face vizibilă pe ecran, apoi execută click pe ea.

DEPLASAREA LA O LOCAŢIE SPECIFICĂ

Deplasarea la o locaţie specifică o poţi face cel mai simplu cu ajutorul barei de adrese. Deplasarea o poţi face la o celulă sau la o altă foaie de calcul.

Deplasarea la o anumită celulă

Pentru deplasarea rapidă la o anumită celulă dintr-o foaie de calcul trebuie să introduci adresa celulei în caseta Name din capătul din stânga al barei de adrese şi să apeşi Enter.

Notă:   1. Deplasarea la o anumită celulă o mai poţi face făcând click pe celula respectivă cu mouse-ul sau derulând pagina cu ajutorul barelor derulante dacă celula nu este vizibilă.

2. Folosind secvenţa Edit\Go To, în căsuţa care se deschide, în câmpul Reference, tastezi adresa celulei la care vrei să faci saltul.

Deplasarea la o anumită foaie de calcul

Tastează numele foii de calcul, un semn de exclamare şi apoi adresa celulei (ex. Sheet2!C25) în câmpul Name al barei de adrese şi apasă tasta Enter pentru deplasarea la o anumită celulă dintr-o anumită foaie de calcul.

Notă:   Deplasarea la o anumită foaie de calcul se mai poate face şi făcând click pe eticheta foii de calcul respective sau, dacă aceasta nu este vizibilă, apelează la butoanele pentru derularea etichetelor de foi de calcul .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s