Intre traditie si ilegalitate


Intr-o mana simbolul soarelui in cealalta o frunza de coca . Asa binecuvanteaza  un sarcedot peruvian o sarbatoare locala in Lima. Antiche legende incashe povestesc ca a fost soarele impreuna cu mama Tera cei care au creat frunza de coca (Erythroxylum coca) pentru a elimina simtomul foamei si al oboseli . Efectele ei erau asa de evidente ca in acea perioada conquistadores  sau minatorii calculau distantele geografice in functie de cantitatile de foi pe care le mestecau in timpul percursului .

Pentru aceste proprietati , cateva populatii andine considera coca si in ziua de azi sacra .Doar  10 % dintre plantatiile cultivate cu coca sunt folosite in ceremoniile locale , restul vine utilizat pentru productia si comertul ilegal de cocaina .

8 gânduri despre &8222;Intre traditie si ilegalitate&8221;

  1. conquistadores sau minatorii calculau distantele geografice in functie de cantitatile de foi pe care le mestecau in timpul percursului …. asta zău ca nu o știam! multumesc pt informatie..
    acum hai sa fim high 😀

  2. La origine, era sacră săraca… Numai că şi-au dat unii seama pe parcus că se pot scoate bani buni din „vise”. Şi s-a ajuns unde s-a ajuns…

  3. traditie pe naiba….mai trag si ei pe nas si mai fac si ei o tigara acolo de marijuana…sa nu zica lumea ca ei consuma in cantitati ilegale mari ….. ca sa aiba ca parav …:)) ….zic si ei ca is traditii :)) :))…;)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s