Istoria orhideelor …


Ador orhideele si astazi m-am decis sa scriu ceva despre ele , sa le dedic acest articol !

Orhideele sunt  specii de flori care dateaza de mai mult de 65 milioane de ani , resturi de orhidee in antichitate au fost gasite in Muntele Bolca langa Verona .

Numele orhidee a fost folosit pt prima data de Teofrasto , un filozof din antica Grecie care a trait intre secolul VI si V a.c.  Teofrasto a folosit numele intr-un tratat de botanica farmaceutica numit”De historia plantarum” .

Dioscoride in secolul I d.c. , citeaza orhideele in cartile sale de botanica . Cu toate astea tocmai in secolul XI s-a descoperit primul tratat de cultivare a orhideelor  publicat In China . Chinezii iubeau si iubesc mult aceasta floare , iar ea era asociata petrecerii de primavara si era uzata pt a alunga influentale negative si in mod particular sterilitatea .

Si Aztechi cunosteau orhideele si in mod special specia numita”Vanila” care era uzata la crearea de bauturi pe baza de cafea , vanilie si cacao . De la orhidee se uza bacelul .

Va las cu un video increibil si o sa revin cu partea a II-a a acestei povestiri intr-un alt moment :

11 gânduri despre &8222;Istoria orhideelor …&8221;

  1. Superb videoclipul. Orhideea este o floare care reuşeşte să mă lase de fiecare dată fără cuvinte… Frumuseţea ei, sensibilitatea ei, coloritul ei – toate sunt ingrediente pentru o adevărată regină printre flori…

  2. Da Alex’andra Hime Kenyota inseamna regina orhideelor in japoneza . Sunt superbe si poti sa le plantezi daca inveti cate ceva despre ele !

  3. ..macar a stiut fata ce sa aleaga.. cu gust.. bine ca nu si-a pus numele Mercedesa sau Seleka.. :)))

  4. orhidea e cea mai frumoasa floare 🙂 si miroase excelent de bine 🙂 oricarei femei i-ar placea sa primeasca o asemenea floare 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s