Ce este ADN-ul?


dna

ADN (acidul dezoxiribonucleic) reprezinta o molecula foarte importanta ce se gaseste in toate celulele umane si este identica in fiecare celula a unei persoane.

ADN-ul stocheaza toata informatia genetica codata, necesara cresterii si metabolismului zilnic. Aceasta informatie este transmisa de la o generatie la alta. Are o influenta majora asupra aspectului fizic si asupra functionalitatii organismuluiADN difera de la individ la individ.

Unde se gaseste?

Organismul uman este alcatuit din miliarde de celule. In interiorul aproape fiecarei celule se gaseste nucleul ce contine un set unic de 46 de cromozomi. Fiecare dintre acesti cromozomi este alcatuit dintr-o spira compacta fromata dintr-o molecula de acid dezoxiribonucleic incredibil de lunga. ADN este atat de strans spiralat incat in interiorul nucleului incap aproximativ 1,8 metri.

Cum arata?

Surprinzator, desi molecula de ADN este foarte lunga, este si foarte simpla. ADN-ul arata ca o scara rasucita si incredibil de lunga. Aceasta forma se numeste dublu helix.Partile laterale ale scarii reprezinta niste lanturi alcatuite din molecule de glucide si fosfat. Treptele scarii sunt reprezentate de baze si se unesc cu glucidele lanturilor.Exista 4 baze: adenina (A), guanidina (G), citozina (C) si tiamina (T). Fiecare treapta este compusa din 2 baze care se unesc. Din cauza naturii lor chimce adenina se uneste doar cu teanina si guanidina se uneste doar cu citozina.ADN-ul uman este alcatuit din aproximativ 3 milioane de baze, si mai mult de 99% din aceste baze sunt identice la toti oamenii. Aranjamentul acestor baze determina informatia disponibila pentru formarea si intretinerea organismului asemanator literelor din alfabet care pot fi aranjate pentru a forma cuvinte si propozitii.ADN-ul din toate organismele vii este alcatuit din aceleasi molecule de gludice, fosfat si din aceleasi 4 baze. Indiferent de structura organismului (planta, animala, om, etc) in care se gaseste, ADN-ul este alcatuit din aceleasi substante chimice si are aceeasi structura.Singura diferenta apare in ordinea sau in succesiunea bazelor in molecula de ADN. Aceasta succesiune este numita cod genetic.

3 gânduri despre &8222;Ce este ADN-ul?&8221;

  1. ii o chestie tare de tot acum m-am prins .Cand se vorbeste de codex alimentarius de aici incep e-urile sa lucreze sa modifice tot adica astia nenorocitii stiu genetica al naibii de bine trebuie numai inversat softul noi il avem pe Dumnezeu si pe Iisus Christos in noi tot la nivel de celula.
    Cum facem sa activam softul?Simplu prin ruga post si o viata echilibrata

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s