Guatemala


Guatemala, oficial Republica Guatemala (Spaniolă: República de Guatemala, IPA: [re’puβlika ðe ɰwate’mala]), este o ţară din America Centrală, în partea de sud a Americii de Nord, ce se învecinează cu Mexic la nord-vest, Oceanul Pacific la sud-vest, Belize şi Marea Caraibelor la nord-est şi cu Honduras şi El Salvador la sud-est.

59,4% din populatie e compusa din descendenta europeana (spaniola , germana , engleza , italiana si scandinava) , sau mixta numita  Ladinos .

Resul de 40% din populatie e impartit in diverse etnie :

  • K’iche 9,1%,
  • Kaqchikel 8,4%,
  • Mam 7,9%,
  • Q’eqchi 6,3%,
  • etnia maya 8,6%,
  • indigeni de origine diversa de maya 0,2%,
  • alte etnii 0,1%

Agricultura este favorizata de terenul fertil vulcanic si de clima , si este baza economiei chiar daca mari parti de teren au fost concesionate la sfarsitul anilor 800 la diverse societati americane .

Mananca foarte condimentat , in general peste . Sunt mari cultivatori de mirodenii si cu ajutorul traditiei (pe care au reusit sa o mentina intacta) mananca aceleasi retete pe care le gustau stramosii lor cu secole in urma .

Turismul este dezvoltat in zona ruinelor antichelor populatii Maya si Azteche . Guatemala nu este  simplu de vizitat in afara rutei turistice din cauza criminalitatii  .

5 gânduri despre &8222;Guatemala&8221;

  1. Da , sunt foarte saraci . Oricum eu nu am inentia sa-i vizitez , dar imi place sa stiu cate ceva despre ei .

  2. Ei da, aveam nevoie de o astfel de călătorie prin intermediul fotografiei înainte de a pleca la birou… Sunt săraci, dar oare este numai vina lor că sunt aşa? De-a lungul timpului, au făcut alţii tot ceea ce au vrut pe acolo, iar oamenii ăştia nu au avut nicio şansă… Fotografii sugestive, felicitări pentru alegerea lor, dacă au fost mai multe…

  3. sunt saraci, dar au o cultura bogata si frumoasa. si uite asa mai aflam si noi desre civilizatii si culturi de care nu stim absolut nimic:) super tari posturile de gen…:D

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s