Himba


Himba

tradiţii si culori

Doar aproximativ 3000 dintre ei mai supravietuiesc si pastreaza vechile traditii  pastorale, traiesc intr-o clima semi-arida pe teritoriul care separă Kunene River de către Angola.   Bovinele  sunt bogăţia lor, mândria, motiv pentru viaţă, şi, de asemenea, o sursă  religioasa. Cu zeci de ani în urmă, nimeni nu se aventura pe aceste terenuri care au fost exclusiv de domeniul  Himba, nu existau drumuri si nici organizatiile  de colonişti de origine germana nu au fost niciodată interesate de aceste domenii care au fost considerate prea sterile,într-o ţară veşnic insetata ca Namibia. Cu toate astea  Himba au reusit sa supravietuiasca cu ajutorul animalelor si si-au permis independenta ei fiind liberi de taxe.

Obligaţi să urmeze migraţia animalelor in cautarea apei , structura socială a acestora este organizata in familii numeroase  iar  poziţia socială a femeilor este semnificativ de mare. Femeile poarta doar o fusta de burduf din piele de capră,pe cap o fasa de piele moaledoar cand se casatoresc, iar la spate poarta copilul legat intr-u triunghi de piele legat sub sani . Femeile sunt  frumoase si fermecatoare,  corpul  este acoperit cu un amestec de ocru şi unt, aromat cu esenţe sălbatice care le protejează de insecte si de soare .

femeie himba
himba
femeie
himba
himba
hmba

12 gânduri despre &8222;Himba&8221;

  1. cum arata tipa din poza a 2-a…. :)))) doamne dar urati mai sunt si cu toate astea isi pastreaza tradtiile intr-o lume care a evoluat enorm.

  2. Nu cred ca sunt trucati in Photoshop deoarece contrastele de culori de pe pielea lor difera,iar razele soarelui se observa foarte natural,ceea ce cu Photoshop nu prea poti face.Lucrez de vreun an de zile si am inceput sa imi formez putin ochiul ce e trucat si ce nu.Parerea mea e ca nu e ! 😀

  3. mi-a placut articolul, pozele sunt extrem de sugestive, mi-ar placea sa vad si genul asta de articole pe viitor, aici, sa nu fie singurul sau unul dintre putinele. felicitari !

  4. e demn de admirat cum un popor isi pastreaza cultura si obiceiurile intacte, intr-o lume in care schimbarea este oarecum inevitabila, si se petrece cu o foarte mare viteza.
    felicitari pt articol, super interesant

  5. stiam ca namibia a fost lovita de seceta si razboi prin 80.
    au murit cam 90%din ei iar restul au migrat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s